Kui palju läheb maksma Leigri kojutoomine? (7)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiger vahetult enne väljasõitu Sefine laevatehasest.
Leiger vahetult enne väljasõitu Sefine laevatehasest. Foto: Tallinna Sadam

Meremeeste arvutuste kohaselt võib praeguseks ligi kolm nädalat Eesti poole rühkinud parvlaeva Leiger kojutoomine maksma minna 300 000 eurot või enamgi, kirjutas Saarte Hääl. Ettevõtte TS Laevad turundus- ja kommunikatsioonijuhi sõnul on täpset summat praegu raske öelda.

TS Laevad juhatuse liikme Mart Loigu sõnul on Leigri kojutoomise suuremad kulud seotud laevakütuse ja sadamatasudega. «Aga planeeritav summa jääb oluliselt alla pakutud 300 000+ eurole,» kinnitas Loik.

Kui Saarte Hääl palus täpsustada, mis suurusjärgus sel juhul parvlaeva kojutoomine tegelikult maksab, tunnistas Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro, et täpset summat on siiski raske välja öelda.

Seda põhjusel, et praegu pole teada, kui palju tuleb peatusi ja kui pikalt laeva veel ilmastikust tulenevalt sadamates aega veedab. «Meie hinnangul võib vähemalt kolmandiku või veelgi enam teie poolt pakutud summast küll maha võtta,» nentis Arro.

See tähendab Saarte Hääle hinnangul, et juba praeguse seisuga võib öelda, et Leigri kojutoomine on seni maksma läinud vähemalt paarsada tuhat eurot.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles