Ida-Virumaal traagilise liiklusõnnetuse põhjustamises kahtlustatav mees võeti vahi alla

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal juhtunud rängas õnnetuses hukkus 68-aastane naine ja sai viga viis inimest, neist kolm raskelt.
Ida-Virumaal juhtunud rängas õnnetuses hukkus 68-aastane naine ja sai viga viis inimest, neist kolm raskelt. Foto: Sergei Stepanov

Viru Ringkonnaprokuratuur taotles täna 37-aastase mehe vahistamist, keda kahtlustatakse laupäeval Ida-Virumaal juhtunud liiklusõnnetuse põhjustamises. Viru Maakohtu loal võeti mees kaheks kuuks vahi alla.

Mehele esitati kuriteokahtlus karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitumisnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Kahtlustatava võimaliku joobe selgitamiseks määrati ekspertiis, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall.

Laupäeval, 26. novembril kella 10 paiku juhtus Ida-Virumaal Sõrumäe kandis traagiline liiklusõnnetus, kus kahe sõiduauto kokkupõrkes hukkus 68-aastane naine ja sai viga viis inimest.

Esialgsetel andmetel kaldus Jõhvist Tartu suunas liikunud sõiduauto Audi, mille roolis oli 37-aastane mees, tagaosaga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga Volkswagen. 

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja Germanni sõnul on esialgsetel andmetel liiklusõnnetuse põhjustamises alust kahtlustada 37-aastast Audi juhti, keda on varasemalt mitmel korral väärteokorras karistatud liiklusnõuete rikkumise eest. Ühtlasi on meest karistatud ka juhtimisõiguseta sõidu eest. 

Samuti ei vastanud sündmuskohal töötavate politseinike sõnul sõiduauto Audi talverehvid nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles