Eesti toetab Albaania ja Montenegro e-riigistamist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal Eesti.
Riigiportaal Eesti. Foto: eesti.ee

Välisministeerium toetab 597 000 krooniga Albaania ja Montenegro välisministeeriumi ja teiste valitsusasutuste töötajate e-riigi teemalist koolitust.

Eesti eesmärk on aidata parandada Lääne-Balkani riikide, Albaania ja Montenegro e-valitsemise võimekust, selgitas välisminister Urmas Paet välisministeeriumi pressitalituse vahendusel.

«Eesti soovib maailmale jagada oma e-riigi kogemust. Koolitusega anname ülevaate e-valitsemise süsteemi loomisest, ülesehitusest ja toimimisest,» ütles Paet.

Tema sõnul parandab infotehnoloogia oskuslik kasutamine valitsemise tõhusust, läbipaistvust ja vastutustundlikkust avalike teenuste pakkumisel.

Projekti viib Albaanias ja Montenegros ellu ÜRO arenguprogramm UNDP koostöös E-riigi akadeemiaga. Projekti rahastatakse välisministeeriumi eelarvest arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.

2008. aastal on Eesti välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabivahendite maht 60 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles