HIV levitamises kahtlustatav mees võeti vahi alla

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton.
Anton. Foto: Põhja prefektuur

Eelmise nädala kolmapäeval pidas politsei kinni 33-aastase Antoni, keda kahtlustatakse teadlikus HI-viiruse levitamises.

Põhja ringkonnaprokuratuur taotles reedel Antoni kohtueelse menetluse ajaks vahi alla võtmist ning kohus rahuldas taotluse, teatas prokuratuuri pressiesindaja. 

Praegu on alust arvata, et Anton on oma tervislikust seisundist teadlik juba umbes 15 aastat ning on ise loobunud talle määratud ravist. Esitatud kahtlustuse järgi kinnitas Anton ühele oma seksuaalpartnerile, et tal ei ole suguhaigusi, mistõttu nõustus naine temaga kaitsevahendeid kasutamata vahekorras olema ning nakatus ka HIVi.

Õiguskaitseasutustel on alust arvata, et ta võib olla oma haigust teadlikult varjates olnud seksuaalvahekorras teistegi naistega. Eeluurimise ajal kogutud informatsiooni järgi leidis mees sageli ohvreid ööklubidest.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo teenistuse vanema Rait Pikaro sõnul on praegu politseile teada antud vaid ühest kannatanust. «Eeluurimise ajal kogutud andmed viitavad sellele, et mehel võib olla teisigi ohvreid, kes enese teadmata võivad haigust omakorda edasi kanda. Seetõttu palub politsei kõigil, kes on olnud fotodel kujutatud mehega seksuaalses kontaktis, käia esimesel võimalusel tervisekontrollis ja pöörduda politseisse. Iga infokild on oluline, et saaksime välja selgitada kõik kannatanud, kes enesele teadmata võivad täna samuti olla haigusekandjad,»  sõnas Pikaro.

Ringkonnaprokurör Anneli Lumiste sõnul on kriminaalmenetlus alles algusjärgus, mistõttu ei ole praegu võimalik jagada detailsemat infot seni menetluse käigus kogutud tõendite kohta.

«Prokuratuur saab kinnitada, et on piisavalt alust arvata, et kahtlustatav võib jätkata uute kuritegude toimepanemist ning seetõttu taotlesime ta vahistamist. Samuti viitavad tõendid sellele, et Antonil võib olla ohvreid rohkem. Nende hulk on veel väljaselgitamisel, kuid suureks abiks oleks see, kui kannatanud ise politsei poole pöörduvad. Seda ka juhul, kui nad ise HIVi nakatunud ei ole,» ütles Lumiste. 

Kriminaalmenetlust viiakse läbi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.

Politsei palub kõigil, kel on olnud seksuaalseid kokkupuuteid pildil kujutatud mehega, pöörduda esimesel võimalusel tervisekontrolli. Kõigil, kel on infot mehe tegevuse kohta, palutakse helistada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 588 72417 või politsei infotelefonil 612 3000.

Anton.
Anton. Foto: Põhja prefektuur
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles