Maaeluministeeriumi avalike suhete juht lahkus päevapealt töölt (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Jaanus Lensment

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juht Kristo Mäe lahkus töölt vahetult pärast seda, kui ministriks oli saanud keskerakondlane Martin Repinski.

Postimehele teadaolevalt oli lahkumise põhjuseks asjaolu, et aastaid avalike suhete osakonda juhtinud Mäe ja värske maaeluministri nägemused ei kattunud. 

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti kinnitas, et Mäe lahkumise põhjuseks on erinevad visioonid ministeeriumi avalike suhete korraldusest ja tulevikust. Kantsleri sõnul kuulutatakse Mäe ametikohale välja avalik konkurss.

Ka Mäe ise kinnitas, et lahkumise põhjuseks said erimeelsused Repinskiga. «Me arutasime ministriga tulevikuplaane ja jõudsime arusaamisele, et meil on erinevad nägemused,» ütles ta Postimehele.

Kui ühe versiooni kohaselt Mäe pigem sunniti lahkuma, ütles mees ise, et ta lahkus ta poolte kokkuleppel. Selle kokkuleppeni jõuti eile.

«Me leppisime temaga kokku, et kommenteerime just nii palju, kui Mäe ise kommenteerib,» ütles Repinski. «Kui ta soovib, siis tal on see võimalus olemas. Mina ei hakka konkreetselt midagi välja tooma. Ma ei hakka inimest petma ja teistmoodi käituma,» lisas maaeluminister.

Veel alles reedel kutsus Mäe ajakirjanikke pressibriifingule, kus minister Repinski vastas küsimustele, mis puudutasid kaks päeva varem puhkenud skandaali tema Konju kitsefarmi tegevuse üle.

Mäe alustas ministeeriumis tööd 2013. aasta alguses. Tema ülesandeks oli teavitada avalikkust ministeeriumi tegevusest, korraldada ministeeriumi ja avalikkuse vahelisi suhteid ning koordineerida sellealast tegevust ministeeriumi valitsemisalas.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles