Noorukid jäid kaubanduskeskuses lifti kinni

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeva õhtupoolikul kell 19.37 sai päästeamet kutse Jõhvis asuvasse ostukeskusesse Central, kus oli lifti kinni jäänud neli noorukit. Enne kinni jäämist vihastasid nad kaubanduskeskuse töötajad välja.

Veidi aega varem oli saanud väljakutse ka politsei, küll aga teisel põhjusel. Nimelt rikkusid noorukid kaubanduskeskuse töötaja sõnul avalikku korda ning lõhkusid ära pingi. Kui politsei saabus, oli noorukitel õnnestunud juba lifti kinni jääda, teatas politsei - ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kaubanduskeskuses olnud tehnik suutis küll lifti uksed avada, kuid kuna lift oli esimese ja teise korruse vahel kinni ja liigutada seda ei saanud, siis oli väljapääsuks vaid 50 cm suurune avaus.

Seetõttu kutsuti kohale ka päästeamet. «Päästjad blokeerisid igaks juhuks lifti, et olla kindel, et see kuhugi ei liigu ning tõmbasid noored välja,» selgitas Päästeameti pressiesindaja Mari Rebane.

Kell 20.02 olid noored liftist päästetud. Väljudes ootas neid politsei.

Olgugi et tegu on õudusunenäole laadse stsenaariumiga, tundsid liftist päästetud noored end hästi. «Kuna uksed olid avatud ja õhust puudust ei tulnud, siis ei olnud ka hirmu,» nentis Rebane.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles