Kohus mõistis oma tuttava jõhkralt mõrvanud pensionäri 13 aastaks vangi (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kargud.
Pildil kargud. Foto: Margus Ansu

Harju maakohtus tunnistas 71-aastase Matti Laigu süüdi mõrvas ja mõistis talle karistuseks 13 aastase vangistuse.

Kohtuprotsess mehe üle algas 17. novembril. Avaistungil Matti Laik ennast süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse järgi ründas Laik tänavu 15. aprillil Harjumaal Padise külas asuvas majas ühise joomingu käigus tekkinud tüli tõttu oma kaaslast. Ta haaras kargu ja peksis selle käetoe poolse osaga kannatanut tahtlikult pea ja näo piirkonda, lüües kokku umbes 36 korda. Peksmise tagajärjel suri kannatanu sündmuskohal. 

Põhja prokuratuuri hinnangul pidi mees kannatanut elutähtsate organite piirkonda kestvalt pekstes seadma eesmärgiks tema tapmise ja pani seega teo toime kavatsetult.

Sellisel brutaalsel viisil karguga korduvalt, kestvalt ja valu tekitavalt lüües, väljendas Laik põhimõttelist ja erilist hoolimatust inimelu ja inimelu kui väärtuse suhtes, pannes seega toime tapmise piinaval ja julmal viisil, leidis süüdistuse esitanud prokuratuur.

Harju maakohus karistas meest karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi 114 alusel, mis käsitleb surma põhjustamist piinaval või julmal viisil, ning mõistis ta 13 aastaks vangi. Karistuse kandmise alguseks loetakse tema vahistamise päev ehk 16. aprill.

Samuti mõisteti temalt riigituludesse osaliselt kriminaalmenetluse kulud 2507 eurot. Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule kirjalikult 15 päeva jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles