Täna «Radaris»: mitu atentaati on Meelis Lao üle elanud ehk kui rusikatelt mindi üle palgamõrvadele (1)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lao
Meelis Lao Foto: Peeter Langovits

Tänases Kanal 2 saates «Radar» avab skandaalse ärimehena tuntud Meelis Lao taaskord enda minevikku, meenutades kahte talle korraldatud ja avalikkuse ette jõudnud atentaadikatset.

«Kui suur kriminaalne revolutsioon hakkas, siis alguses klaariti rusikatega. Siis hakati kokkusaamistel tulistama. Ja siis hakati kasutama rafineeritumat vägivalda. Nimetame neid siis palgamõrvadeks. Ja nii ta läks,» meenutas Lao.

Avalikkuse ette jõudis kaheaastase vahega kaks atentaati Laole, mis leidsid aset Tallinnas Tartu maanteel asunud spordiklubi Flexeri ees, esimene 1995. aastal, teine 1997. aastal.

«Esimene oli klassikaline situatsioon. Spordiklubi oli eest valgustatud, üle tee oli maja, mille keldrikorrusel ootas inimene automaadiga,» meenutas Lao esimest atentaati, mil sai tabamuse Kalašnikovist. Teisel korral oli tegemist pommiga: «Mind päästis see, et nad ei asetanud seda õigesti, ei pannud raskust õigesse kohta.»

See kõik lõi olukorra, kus Lao palkas endale aastateks automaatidega relvastatud ihukaitsjad ning tellis Saksamaalt soomustatud auto. Kuigi ta ise pääses eluga, oli neid, kes karmil ajal ellu ei jäänud. «On juhtunud ikka, et kõik sealt elu ja tervisega pääsenud ei ole.»

Mitu atentaati on Meelis Lao tegelikult üle elanud ning kuidas meenutab ta päevi, mil palgamõrvarid tapsid Pärnu ärimehe Tiit Masso ning kunagise Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa, vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates «Radar».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles