Koolid saavad praktikasüsteemi arendamiseks 2,7 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktikant Natalja, kes jäi ka edaspidi ABBsse tööle.
Praktikant Natalja, kes jäi ka edaspidi ABBsse tööle. Foto: Andres Haabu

Teisipäevast saavad kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid Innovest toetust taotleda projektide jaoks, mis suurendavad tööandjate ja õppeasutuste koostööd praktika alal ja aitavad arendada praktikasüsteemi, kokku läheb jagamisele 2,7 miljonit eurot.

Projektide tegevused peaksid olema suunatud tööandjatele, praktikajuhendajatele, õpetajatele, õppejõududele ja teistele õppeasutuste töötajatele, kes on seotud õppurite praktikaga. Projektide raames saab pakkuda koolitusi praktikajuhendajatele ning õpetajatele võimalust stažeerida tööandjate juures. Samuti toetatakse tööandjate ja õppeasutuse vahelisi koostöövõrgustikke ning uute tööandjate kaasamist. Lisaks võiksid koolid koostöös tööandjatega välja töötada uudseid ja põnevaid praktikavorme.

Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul peaksid esitatavad projektitaotlused tõhustama tööandjate ja õppeasutuste koostööd praktikasüsteemi arendamisel «Oodatud on erinevad uued algatused, et praktika läbimine oleks ladusam, annaks õppijale rohkem vajalikke teadmisi ja oskusi ning aitaks edaspidises tööelus paremini hakkama saada,» tõdes Parve.

Taotlusvoorus saab projektide vahel jagada 2 700 000 eurot, millest Euroopa Sotsiaalfondi toetus on 85 protsenti ja riiklik kaasfinantseering 15 protsenti.

Taotlusvooru «Õppeasutuste koostöö toetamine praktikasüsteemi arendamisel» taotluste esitamise tähtaeg on 30. jaanuar. Taotlejad on oodatud infopäevadele, mis toimuvad 12. detsembril Tartus ja 13. detsembril Tallinnas.

Taotlusvooru korraldab SA Innove elukestva õppe keskus koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles