Ratas: kogu kaasus peab olema hea õppetund erakonnale (6)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et riigiprokuratuurilt süüdistuse saanuna peab erakond võitlema oma õiguste eest, kuid kui kohus otsustab, et erakond peab kulutusi kandma, siis seda ka tehakse, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Keskerakond soovib kaasuses saada lõpplahendust, kui see lõpplahendus on see, et erakond peab kandma kulutusi, siis erakond neid kulutusi ka kannab. Kogu kaasus peab olema hea õppetund erakonnale ja tänasele juhtkonnale tulevikuks,» ütles Ratas «Aktuaalsele kaamerale».

Ratas tunnistas, et iga erakonna jaoks, kes on esindatud riigikogus ja ka vabariigi valitsuses, tähendab kriminaalsüüdistuse alla langemine tõsist ja rasket teemat.

«Eks erakond peab neid selgitusi andma, kui vaja, ennast kaitsma. Üks on selge, et MTÜ Eesti Keskerakond ei pea olema erakond, mis iga päev kirjutab oma advokaatidele või peab vaidlema Eesti vabariigi kohtus. Minu nägemuses peab Keskerakond olema üks tavaline MTÜ, mis esindab poliitilisi vaateid ja võitleb programmiliste seisukohtade ja ideede eest Eesti riigis,» lisas ta.

Erakonna endise esimehe Edgar Savisaarega seotud kriminaalasjas süüdistatakse Keskerakonda juriidilise isikuna keelatud annetuse vastuvõtmises, summa, millest jutt, on riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul 275 000 eurot.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles