Marina Kaljurand ei kandideeri kohalikel valimistel (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: JUSS SASKA

Endine välisminister, sügisel valimiskogus presidendiks kandideerinud Marina Kaljurand otsustas kohalikel valimistel mitte kandideerida.

Välisministeeriumi küberjulgeoleku nõunikuna töötav Kaljurand teatas vastuseks Postimehe küsimustele, et mitme erakonna esindajad on temaga võimalikust kandideerimisest rääkinud, kuid ta on otsustanud kohalikel valimistel mitte kandideerida.

Kuu aja eest pakkusid mitmed Reformierakonna tipp-poliitikud, nende seas eurosaadik Kaja Kallas ja riigikogu liige Yoko Alender, Kaljuranda võimalikuks Tallinna linnapeakandidaadiks. Ka riigikokku kuuluv Keit Pentus-Rosimannus on öelnud, et Eestile oleks hea, kui Kaljurand poliitikas jätkaks. «Marina Kaljurand võiks kindlasti olla väga suure poliitilise tulevikuga inimene Eestis. Ma loodan, et ta teeb selle otsuse,» ütles ta oktoobri lõpus Postimehe otsestuudios.

Samas on Tallinna linnapeaks kandideerimise soovist teatanud ka Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees ja erakonna riigikogu fraktsiooni juhtima asuv Kristen Michal.

Järgmised kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 15. oktoobril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles