Sarkozy kutsub Liibüale sanktsioone kehtestama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa juht Muammar Gaddafi (paremal) 2007. aastal Pariisis kohtumas Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozyga.
Liibüa juht Muammar Gaddafi (paremal) 2007. aastal Pariisis kohtumas Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozyga. Foto: SCANPIX

Prantsuse president Nicolas Sarkozy kutsus täna Euroopa Liitu kehtestama kiired ja konkreetsed sanktsioonid ja seiskama majandus- ja finantssuhted Liibüaga.

Sarkozy ütles valitsusistungil, et sanktsioonide seas peaks olema keeld siseneda ELi territooriumile ja Liibüa võimude finantstehingute järelevalve ehk nende varade külmutamine.

President mõistis AFP teatel hukka Muammar Gaddafi jõhkrad repressioonid režiimivastaste meeleavaldajate vastu ning ütles, et rahvusvaheline üldsus ei saa selliste ulatuslike inimõigusrikkumiste juures lihtsalt pealtvaatajaks jääda.

Sarkozy välispoliitika nõunik Jean-David Levitte ütles täna Reutersi teatel, et sõjalist sekkumist lääneriigid Liibüas ei plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles