Pildid: Kuressaare õpilaskodus puhkes väike tulekahju

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu kolmapäeva evakueeriti Kuressaare õpilaskodus osa majast, kuna ühes toas oli puhkenud tulekahju.

Häirekeskus sai 30. novembril kell 2.20 teate tulekahjust Kuressaares Kingu tänaval. Teataja sõnul kärssas õpilaskodus madrats ning koridor oli suitsu täis, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohal selgus, et hoone teise korruse toas põles madrats. Selles majaosas elanud inimesed evakueeriti hoone teise tiiba ja põlev madrats kustutati. Ka oli üks toaelanik sissehinganud vingu ning kiirabi viis ta haiglasse.

Tulekahju sai tõenäoliselt alguse voodi alla paigaldatud puhurist. Tasub märkida ka seda, et toa laes olnud suitsuandur oli kinni teibitud. 

«Tuletame kõigile meelde, et elektrilised kütteseadmed tuleb paigaldada kergesti süttivatest materjalidest eemale. Laes olevat suitsuandurit ei tohi kohe kindlasti mitte kinni teipida või sellelt eemaldada patareid, sest andur on siiski pandud sinna põhjusega,» manitses Lääne päästekeskus. Valesti paigaldatud, tühja patareiga või kaetud suitsuandur ei tuvasta ohtu ning ei anna sellest kellelegi ka märku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles