Ratas: Keskerakond peab tõenäoliselt oma kinnistud müüma (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tunnistas täna valitsuse pressikonverentsil, et Keskerakond peab rahalistest probleemidest pääsemiseks suure tõenäosusega oma Toompeal asuvad kinnistud müüma.

Ratas ütles täna valitsuse istungi järel ajakirjanike küsimustele vastates, et erakonna võimalikest rahalistest kohustustest on meedias juttu olnud ning neist suurim on Midfieldile antud garantiikirjade kaasus, mida praegu arutab arbitraažikohus. Ta avaldas lootust, et vaidluse käigus saab kiiresti selgeks, mida erakond tegema peab.

Postimees kirjutas täna, et erakonna juhatus hakkab tuleval nädalal suure tõenäosusega arutama loobumist väärtuslikest kinnistutest Toompeal, kus praegu paikneb erakonna peakontor.

«Sellest rahalisest seisust väljatulek on meile jõukohane, aga sellel on oma hind. Väga lühidalt öeldes see hind on suure tõenäosusega see, et tuleb oma kinnistud realiseerida, et saada minna edasi mõistlikult ja mitte igal neljapäeval siin vastata nendele õigustatud küsimustele, kui suur on võlg,» nentis Ratas tänasel pressikonverentsil.

Ta avaldas lootust, et lisaks võlgadest väljatulekule lõpetatakse ka kõikvõimalikud kohtueelsed ja kohtuvaidlused. «Minu taotlus pole see, et iga asja puhul Keskerakond peab pöörduma kohtusse ja minema kohtuteed, vastupidi, erakond peab tegelema oma peamiste põhikirjaliste ülesannetega, mis on Eestis poliitika kujundamine ja seal kaasarääkimine. Kui on võimalik, siis ma soovin, et just selline oleks Keskerakond lähitulevikus,» ütles Ratas.

Rääkides sel nädalal nii erakonna eelmisele esimehele Edgar Savisaarele kui Keskerakonnale esitatud kriminaalsüüdistustest, ütles Ratas, et erakond peab nendega veel tutvuma. Savisaarega pole erakonnal tema sõnul sel teemal kontakti otsida plaanis.

«See peab olema tänasele juhtkonnale ja tänasele esimehele tõsi küll valusaks, aga õppetunniks, et siit edasi minna. MTÜ Eesti Keskerakond ei pea olema erakond, kes on iga nädal erinevate asjade pärast kohtus, see pole erakonna jaoks hea,» ütles Keskerakonna esimees.

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ütles Postimehele, et Edgar Savisaarele palga maksmise plaan on endiselt jõus. «Juhatus on ju oma tahet avaldanud, et seda plaani toetada. Selles tuleb kokku leppida Edgar Savisaarega,» lausus ta.

Aab on kindel, et töölepingu sõlmimine Edgar Savisaarega ikkagi õnnestub. «Kontakte ikka on, kas või homme räägin ma advokaadiga, tema oli eile Hundisilmal ja eks me siis kuuleme. Igal juhul see kontakt tuleb saavutada, sest mingid asjad tuleb ka tehniliselt ära otsustada, näiteks see, mida me autoga (Edgar Savisaare – toim) teeme jne,» ütles ta.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles nädal tagasi, et Edgar Savisaarele palga maksmiseks tuleb kõigepealt temaga sõlmida tööleping, millele peab kaks inimest alla kirjutama. Paraku oli peaministri sõnul Savisaarega võimatu telefoni teel või nelja silma all kontakti saavutada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles