Jelena Skulskaja: kirjanik peab oma sõnade eest vastutama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Skulskaja
Jelena Skulskaja Foto: Marina Puškar

Kirjanik, saatejuht ja arvamusliider Jelena Skulskaja ütles täna riiklike autasude jagamisel, et kirjanik peab oma sõnade eest vastutama.

Skulskaja sõnul on kirjaniku ülesanne olla oma aja teataja ja sageli annab ta edasi halbu uudiseid. «Kui ta räägib südamest ja avameelselt, siis tuleb kuidagi välja, et tema sõnu jagavad ka teised inimesed,» tõdes ta.

Kirjaniku hinnangul on ordenisaajateks inimesed, kes teevad sellist tööd, mis pakub neile rõõmu, mille jaoks nad on siia maailma sündinud ja milleta nad ei suuda elada. «Ükski inimene meie riigis ei saa ordenit selle eest, et ta tahab seda omada või ta püüdlikult otsib teed selle saamiseks,» märkis Skulskaja.

«Ma olen väga tänulik presidendile selle au eest. Täna võin lubada endale luksust olla uhke ja õnnelik,» märkis kirjanik.

President Toomas Hendrik Ilves andis täna seoses iseseisvuspäevaga ja Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks üle riiklikud autasud 99 Eesti kodanikule ja meie toetajatele välismaal, kes on oma tegevusega aidanud edendada, hoida ja kindlustada Eesti iseseisvust.

Ordenisaajate täielikku nimekirja saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles