Laurson võimalikust väljaviskamisest: arvata oli, et repressioonid tulevad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laurson.
Peeter Laurson. Foto: Kristjan Teedema

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tartu piirkonda juhtiv endine riigikogu liige Peeter Laurson, kelle väljaheitmist hakkab erakonna eestseisus aukohtu ettepanekul arutama, leiab, et tema väljaviskamisega ähvardamine on meelevaldne ja vastuolus demokraatliku ühiskonna normidega.

«Arvata oli, et repressioonid tulevad. Teatavasti olen üks nendest erakonna liikmetest, kes ei pooldanud IRLi koalitsioonilepingu sõlmimist aadete ja põhimõtete müümise hinnaga,» kirjutas partei eestseisusesse kuuluv Laurson täna Facebookis.

Tema sõnul on oma tavapärast hoolsuskohustust täitva eestseisuse liikme erakonnast väljaviskamisega ähvardamine meelevaldne ja demokraatliku ühiskonna normide vastane. «See on rünnak sõna- ja arvamusevabaduse vastu,» leidis ta.

ERRi portaal kirjutas eile, et IRLi aukohtu hinnangul rikkus Laurson suvel erakonna rahaasjadest rääkides partei mainet. Erakonna eestseisus arutab aukohtu ettepanekul Laursoni väljaheitmist tõenäoliselt järgmisel nädalal.

Laursoni viis aukohtu ette tänavu juulis Postimehele antud kommentaar, kus ta märkis, et IRL tuleb oma võlgadest välja, kuid kui tegu oleks äriettevõttega, rakendataks selle suhtes ilmselt juba pankrotitoiminguid ja ettevõtte juhtkond oleks nii maksuameti kui politsei huviorbiidis.

Praeguseks on erakond oma valimisvõlad tasunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles