Repinski võttis endale veel kaks nõunikku (17)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonda kuuluvat maaeluministrit Martin Repinskit hakkavad lisaks põllumajandusettevõtjatele Tõnis Riiskile ja Juhan Särgavale nõustama keskerakondlasest kinnisvaraärimees Anatoli Ambrozi ning põllumajanduses tegutsev Karin Sepp.

Ministritest on nii palju nõunikke ainult Repinskil. Tervise- ja tööministril Jevgeni Ossinovskil on nõunikke kolm, ülejäänud ministrid saavad hakkama ühe-kahe nõunikuga. Eelmise valitsuse riigihaldusminister, reformierakondlane Arto Aas märkis Twitteris, et uus valitsus lubas vähendada valitsemiskulusid ja minister pidi olema asjatundja. «Tulemuseks on aga nõunike armee,» ütles ta.

1985. aastal sündinud Ambrozile kuulub äriregistri andmetel kaks Sillamäel registreeritud ja kinnisvaraga tegelevat ettevõtet: Ambrozi Kinnisvara ja Ambrozi OÜ. Samuti on ta seotud ärinõustamise ja muu juhtimisalase nõustamisega tegeleva OÜga Capatsitet, mille omanik on Alexander Zapesotskiy ja juht Yury Zapesotskiy Venemaalt. Keskerakonda astus Ambrozi tänavu veebruari keskel.

Maaeluministeerium teatas täna, et Repinski nõunikuks saab ka põllumajandusettevõtja, Põlvamaa Põllumeeste Liidu juht ja MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse liige Karin Sepp. Ministri sõnul on Sepal praktiline kogemus oma piimafarmi ülesehitamisel, samuti on ta olnud aktiivne noortalunike eestkõneleja.

«Järjepidevus on üks suuremaid väljakutseid põllumajandussektoris. Seepärast loodan, et Karini teadmised noortalunike ja põllumajandusega alustavate noorte ees seisvatest probleemidest aitavad leida ja töötada välja lahendusi, millega kaasata enam noori põllumajandusse ja aidata kaasa valutule põlvkonna vahetusele põllumajandussektoris,» ütles Repinski ministeeriumi teatel.

Sepp on sündinud 1978. aastal. Ta on lõpetanud Võrumaa Kutsehariduskeskuse ärikorralduse erialal ning Eesti Maaülikooli põllumajandusettevõtte majandamise erialal. Alates 2003. aastast on ta OÜ Kuustemäe loomakasvatusjuht ja 2008. aastast Võrumaal Lasva vallas asuva Koka talu omanik.

Aastatel 2012–2015 oli Sepp Võrumaa Talupidajate Liidu juhatuse liige ning alates 2013. aastast on ta Põlvamaa Põllumeeste Liidu juht. Samuti kuulub ta alates 2014. aastast MTÜ Eesti Noortalunikud juhatusse.

Repinski nõunikuks saab tulevast nädalast ka Viljandimaa põllumajandusettevõtja Tõnis Riisk, kes ministri sõnul on tõestanud ennast ettevõtjana nii teravilja-, piimakarja- kui seakasvatuses. Samuti alustab esmaspäeval Repinski nõunikuna tööd Eesti ühe suurema mahepõllumajandusettevõtte Saidafarmi juht ja omanik Juhan Särgava.

«Soovin kaasata otsustusprotsessi senisest enam põllumajandusega otseselt seotud inimesi – nii erialaspetsialiste kui tegevpõllumehi, nende teadmisi ja praktilisi kogemusi,» on Repinski varem öelnud.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles