Vabariigi aastapäeva puhul heisatakse riigilipud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni.
Riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

24. veebruaril 1918. aastal avaldati Tallinnas «Manifest kõigile Eestimaa rahvastele», milles kuulutati välja sõltumatu ja demokraatlik Eesti Vabariik.

Riigi tähtsaima püha puhul tuleb täna heisata lipud kõigil elu-, äri- ja büroohoonetel.

Eesti lipu heiskamisel tuleb jälgida, et lipp oleks puhas ja terve. Lipud heisatakse päikesetõusul või hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Vabariigi aastapäeva ametlikud sündmused

07.34 Pidulik riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni. Kõnega esineb riigikogu esimees Ene Ergma, õnnistussõnad ütleb peapiiskop Andres Põder. Tseremoonial esinevad Eesti Meestelaulu Seltsi meeskoorid Indrek Vijardi juhatusel ning politsei- ja piirivalveorkester dirigent Arvi Miido juhatusel.
9.00 Pärgade asetamine Vabadussõja võidusamba jalamile Vabaduse väljak
09.45 Iseseisvuspäeva jumalateenistus Tallinna Toomkirik
11.00 Kaitsejõudude paraad Vabaduse väljakul. Paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots ja võtab vastu Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves. Paraadi rivistab Maaväe ülem kolonel Indrek Sirel.
13.00 Riigi teaduspreemiate, F. J.Wiedemanni keeleauhinna, spordi- ja kultuuripreemiate üleandmine peaminister Andrus Ansipi poolt Teaduste Akadeemia
18.00 Iseseisvuspäeva pidulik kontsert ning Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese vastuvõtt Estonias

Postimees.ee toob kogu päeva vältel vabariigi aastapäeva sündmused sõnas ja pildis lugejani.

Head vabariigi aastapäeva!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles