Herman Simmi pangakonto vabastati aresti alt

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuur vabastas riigireetmises kahtlustatava Herman Simmi pangakonto aresti alt.

 

Herman Simmi kaitsja advokaat Owe Ladva ütles täna Postimees.ee'le, et saatis esmaspäeval Harju maakohtule taotluse selle kohta, et Simmi vara arestimine tühistataks.

«Tuginesin põhiliselt sellele, et osa arestitud vara on selline, mis isegi teoreetiliselt ei saa olla ebaseadusliku tegevusega soetatud,» selgitas ta. Tema sõnul on mitu kinnistut tagasi saadud õigusvastaselt võõrandatud varana.

Täna sai Ladva prokurörilt teate pangakonto vabastamise kohta, kuid ootab kohtu otsust ülejäänud vara osas.

Riigiprokuratuuri teatel vabastasid nad kontod aresti alt juba eile ega ole ei advokaadilt ega kohtult saanud tänaseks päevaks teavet Herman Simmi vara aresti alt vabastamise taotluse kohta.

Kontod, kuhu on laekunud Herman ja Heete Simmi pensionid ning viimase töötasu, on kontrollitud ning juba teisipäeval vabastati need aresti alt, et tagada süüdistatavatele nende rahaliste kohustuste täitmise võimalused, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Postimees.ee'le. 

Simmidele kuulub Harjumaal Padise vallas kümmekond hektarit mereäärset maad, kus asub ka väike maja. Pärnus aadressil Ringi 37 kuulub Herman Simmi abikaasa Heete Simmile 2004. aastal ostetud korter. Lisaks kuulub neile Sauel Juure tänaval mõnisada ruutmeetrit elamumaad ja üle Eesti Harjumaast Viljandimaani mitu maalappi. Neile kuulus mõne aasta eest ka mõni hektar maad Ida-Virumaal, ent sellest suurema osa on nad juba maha müünud, kui Simmide astelpajukasvatamine untsu läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles