Põder: kultuuri kaitsmisega pole hakkama saadud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder
EELK peapiiskop Andres Põder Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

EELK peapiiskop Andres Põder kritiseeris vabariigi aastapäeva puhul peetud kõnes usuõpetuse vähesust ning rõhutas, et uute ehitiste asemel tuleks keskenduda arhitektuurimälestiste hooldamisele.

Põderi sõnul tuletab vabariigi aastapäev meelde, et iseseisvus tähendab ülesannet hoida, edasi anda ja arendada sajanditepikkust kultuuripärandit, vahendas ERR Uudised.

«Kuidas oleme suuri poliitilisi ja majanduslikke edusamme tehes selle ülesandega toime tulnud? Mitte kõige paremini,» märkis ta.

Tema hinnangul on vähene, peaaegu olematu võimalus saada koolis usulist haridust jätnud noore põlvkonna ilma nii avarast silmaringist kui ka kristlikust traditsioonist, mis sõjaeelses Eestis oli endastmõistetav ja mille sihiteadlikult purustas võõras võim.

Peapiiskopi arvates vajaksid isamaalised noorteorganisatsioonid, mis väärtustavad perekonda ja koduarmastust, suuremat tunnustust ja toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles