Kihnu Virve unistab veel ühest albumist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu rahvalaulik Virve-Elfriide Köster.
Kihnu rahvalaulik Virve-Elfriide Köster. Foto: Toomas Huik

Presidendilt Valgetähe V klassi ordeni saanud Kihnu rahvalaulik Virve-Elfriide Köster rääkis, et kui ta saab oma uute lugude jaoks veel ühe albumi salvestada, siis jääb ta süda rahule.

«Tahaks teha veel ühe kasseti. Mul on nii palju uusi laule ja tore oleks, kui nad läheksid rahva sekka, mitte ei tuleks minuga koos mulla rüppe,» rääkis Köster pärast riiklike autasude jagamise tseremooniat Eesti Panga hoones Postimees.ee´le.

Kihnu Virvena tuntud rahvalaulikul on tänaseks kokku ligi 250 laulu, mis pajatavad merest, armastusest, pulmadest, loodusest ja elust. «Kõiki ei jõua lauldagi ja kahjuks kõik ei jõua trükki,» tõdes Köster. Tema sõnul võtab publik neid igal pool rõõmsa südamega vastu ja soovib lauljatele head. «Kui vanajumal annab tervist ja peremees leiba, siis teeme laule ja laulame veel,» lubas naine.

Ordeni saamise kohta ütles Köster, et ta tunneb end nagu seitsmendas taevas. «See oli minu jaoks suur üllatus, olen väga õnnelik ja rõõmus, et mind on nii kõrgelt hinnatud,» rääkis ta.

Tema suurimaks mureks seoses kodumaaga on, et kõik inimesed leiaksid endale töökoha. «Kui palka ei ole või see on liiga väike, siis ei mängi välja. Minul on vanamees, kahekesi saame hakkama, üksi ei saaks,» tunnistas Köster. «Ega kui poes käin, siis ei saa kunagi osta seda, mille järgi mul parasjagu isu on. Pean ikka arvutama ja vaatama, mis odavam on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles