Ratas kohtub Repinskiga ja teatab siis langetatud otsusest (18)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Liis Treimann

Peaminister Jüri Ratas tegi avalduse, milles teatas, et kohtub järgmisel nädalal maaeluminister Martin Repinskiga ja teatab siis tehtud otsusest.

Ratas teatab: «Esiteks on mul siiralt kahju, et selle valitsuse kümme esimest tööpäeva oleme pidanud tegelema suuresti maaeluminister Martin Repinski personaalküsimusega. Seetõttu on jäänud tähelepanuta paljud Eesti inimeste jaoks olulised teemad, millega äsja tööd alustanud valitsus igapäevaselt tegeleb.

Teiseks möönan, et Martin Repinski suhtes kogunenud küsimusi on tänaseks väga palju.

Mõistan avalikkuse ootusi ning pean peaministrina langetama Martin Repinski osas selge otsuse. Kohtun temaga silmast silma hiljemalt järgmise nädala alguses ning annan oma otsusest pärast seda teada.

Vabandan ühtlasi Eesti avalikkuse ja valitsuspartnerite ees, et meie ühine tegevus Eesti elu edasiviimisel on jäänud ebameeldivate probleemide varju.»

ERRi uudisteportaal kirjutas täna, et rahvusringhäälingu käsutuses oleva kohtuotsuse kohaselt mõistis Ida-Viru maakohus Repinski 2002. aasta 12. augustil lihtmenetluse kokkuleppega süüdi kelmuse katses ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi avaldas 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastane Repinski ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele arveldusarve numbri Ühispangas.

Maaeluminister Martin Repinski teatas pressiesindaja vahendusel, et tal on siiralt kahju, et mainitud juhtum pea 15 aastat tagasi toimus. «Tegemist on väga isikliku ja raske teemaga, pean selle eest vabandama ja seda põhjalikumalt selgitama,» vastas ta.

Ka Keskerakonna juhatus võib esmaspäeval uuesti arutada, kas Martin Repinski sobib ikka maaeluministriks.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles