Jürgen Ligi Jüri Ratasele: oleks üllatav Repinskit vallandada ainsa pätitembu pärast, mille eest ta karistuse on kandnud (17)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Erik Prozes

Endine minister, nüüdne riigikogu liige Jürgen Ligi ei jätnud võimalust kommenteerida eile puhkenud skandaali, kui selgus, et äsja maaeluministriks saanud Martin Repinski (KE) on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse.

Kui valitsjuht Jüri Ratas ütles eile, et see on tema jaoks halb üllatus, siis Ligi (RE) jagab sotsiaalmeedias peaministrile lahkelt õpetussõnu, mille kohaselt on üllatus siiski midagi muud. «Üllatus oleks see, kui mees, kes ütles, et Venemaal oli Krimmi vaja, ei ütleks, et temal oli võõrast raha vaja. Üllatus oleks, kui mees, kes kolleegi siniseks peksab, oleks sirgunud korralikust poisist,» alustas Ligi. 

«Üllatus ei ole see, et 800 000 euro riigi raha eest kitsede kasvatamine ei asenda ministri pädevusi ega kõrgharidust, vaid tõotab kitse rolli roosiaias järelevalve ja toetuste eest vastutama panemise korral,» jätkas reformierakondlane.

Ligi andis mõista, et Repinski tagasikutsumiseks on põhjuseid küll, kuid nüüd avalikuks tulnud kriminaalkaristus ei ole üks neist. «Nüüd, kus oled kõike seda teadma pidanud ja Repinskit avalikult kaitsnud, oleks sinu poolt väga üllatav muuta oma meelt ja vallandada ta tema lapsepõlve pätitembu avalikuks tulemise pärast, millest sa teadsid juba varem ja mis on ta elu ainus, mille eest ta on karistuse ära kandnud,» oli oma sõnakuse poolest tuntud Ligi kriitiline.

ERRi uudisteportaal avalikustas eile, et äsja maaeluministriks saanud Martin Repinski (KE) on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse.

Nimelt mõistis Ida-Viru maakohus Repinski 2002. aasta 12. augustil lihtmenetluse kokkuleppega süüdi kelmuse katses ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi avaldas 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastane Repinski ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele arveldusarve numbri Ühispangas.

«Kuremäe klooster palub kõiki kristlasi annetada rüvetatud haudade taastamiseks,» kuulutas Repinski ja lisas kuulutusele oma Ühispanga arveldusarve numbri. Kuigi annetusi Repinski arvele ei laekunud, käivitati juhtumis kriminaaluurimine, sest tegemist oli katsega saada võõrast vara pettuse teel.

Maaeluminister Martin Repinski teatas seepeale pressiesindaja vahendusel, et tal on siiralt kahju, et mainitud juhtum pea 15 aastat tagasi toimus. «Tegemist on väga isikliku ja raske teemaga, pean selle eest vabandama ja seda põhjalikumalt selgitama,» vastas ta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles