Riigikogu liikme Rein Ratase volitused peatati kolmeks kuuks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Rein Ratas (paremal).
Jüri Ratas ja Rein Ratas (paremal). Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu juhatus otsustas peatada haiguse tõttu riigikogu tööst pikka aega eemal viibinud riigikogu liikme Rein Ratase volitused kuni tuleva aasta märtsini.

Riigikogu juhatuse otsusega peatati Rein Ratase volitused tema ajutise töövõimetuse tõttu alates 5. detsembrist kuni tuleva aasta 5. märtsini, teatas riigikogu pressiteenistus. Otsuse aluseks oli Ratase enda avaldus.

Ratase volituste peatamisega peaks alates 5. detsembrist kuni järgmise aasta 4. märtsini riigikogu liikmeks astuma tema asendusliige, kelleks on Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.

Sarapuu ütles samas, et suure tõenäosusega loobub ta riigikokku minekust, ehkki soovib sel teemal oma inimestega veel natuke nõu pidada. «Esmapilgul ütlen, et minu jaoks riigikogu töö ei ole huvitav. See ei paku mulle sellist pinget nagu töö Tallinna linnavalitsuses,» ütles Sarapuu Postimehele.

Sarapuu loobumisel pääseks riigikokku Tallinna linnavolikogu praegune liige Igor Kravtšenko.

Igor Kravtšenko ütles BNSile, et otsustab enda parlamenti mineku ööpäeva jooksul. «Mulle pole veel Sarapuu loobumisest teatatud, aga ma võtaks väikse pausi ja mõtleks natuke,» lausus ta. «See on meeskonnamäng ja pean veidi asja arutama – nii lähedastega ja ka erakonna sees.»

Kui ka Kravtšenko loobuks, pääseks parlamenti Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi ema, Tallinna volikogu liige Margarita Tšernogorova.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles