Briti peaminister helistas Ratasele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May
Briti peaminister Theresa May Foto: Adrian Dennis / AFP / Scanpix

Ühendkuningriigi valitsusjuht Theresa May helistas esmaspäeval peaminister Jüri Ratasele ja õnnitles teda peaministri ametisse astumise puhul, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

«Ratasele helistanud May soovis värskele valitsusjuhile edu ja heade suhete jätkumist Eestiga. Õnnitluste eest tänanud Ratas kinnitas peaminister Mayle, et head suhted ja koostöö Ühendkuningriigiga on Eesti jaoks väga olulised. Mõlemad peaministrid rõhutasid, et need jätkuvad kindlasti ka pärast Ühendkuningriigi lahkumist Euroopa Liidust,» märkis valitsuse pressiesindaja.

Samuti kinnitas Ratas, et Eesti jätkab senist välis- ja julgeolekupoliitikat ning ka edaspidi on Eesti jaoks oluline panustada kaitsekulutustele vähemalt 2 protsenti SKTst.

«Ühendkuningriigi pataljoni Eestisse saabumine järgmisel kevadel on Eesti jaoks väga tähenduslik ja oluline samm,» ütles Ratas, kes kutsus peaminister May selleks ajaks Eestisse. Suurbritannia peaminister tänas kutse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles