Droonikaameraga Eesti ilu jäädvustamine andis fotograafile linnuna lendamise tunde

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestist pärit fotograaf Dmitry Tkachenko elab ja töötab Norras, kuid möödunud suvel õnnestus fotograafil jäädvustada meie kodumaast silmailu pakkuvaid kaadreid

«Inimesed on ju alati kadestanud linde, ja nüüd ma tean miks,» ütles fotograaf Dmitry Tkachenko, kui kirjeldas video tegemisega kaasnenud emotsioone.

Tkachenko rääkis, et mõte video tegemiseks idanes inimestest, kes teavad Eestist kas väga vähe või sootuks mitte midagi. «Panen käe südamele ja ütlen ausalt, et seal on mida vaadata, on millele pöörata tähelepanu,» rääkis fotograaf.

«Sellepärast tahtsin oma uues lühifilmis näidata oma sünnimaad täies ilus,» ütles ta. Tkachenko tõdes, et eesmärk näidata Maarjamaa ilu sai igatahes täidetud.

«Selle lühifilmi ivaks on võimalus näha Eestimaad uut moodi ja seda isegi seal elavatele inimestele. Filmivõtted toimusid seni võimatuna tundunud rakurssidest,» rääkis Tkachenko.

Ta lisas, et kogu filmimise protsess tekitas temas tunde, justkui avastaks ta kõike esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles