Otse: kuidas läks Eesti õpilastel viimane PISA-test

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikatund
Matemaatikatund Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval kell 12 avalikustatakse ülemaailmselt rahvusvahelise õpitulemuste uuringu PISA 2015 tulemused. Eesti tulemustest tehakse ülevaade haridusministeeriumi pressikonverentsil, mida saab Postimehe vahendusel otseülekandes vaadata.

Pressikonverentsil saavad sõna haridus- ja teadusminister Mailis Reps, uuringu Eestipoolne läbiviija, sihtasutuse Innove esindaja Gunda Tire ning Eesti esindaja OECD PISA nõukogus Maie Kitsing.

Iga kolme aasta tagant viib OECD läbi PISA uuringu, kus hinnatakse 15-aastaste õpilaste teadmisi ja oskusi funktsionaalses lugemises, matemaatikas ja loodusteadustes. Uuringu fookuses on 15-aastased noored, sest just selles vanuses ollakse enamikes OECD riikides lõpetamas kohustuslikku kooliteed ning tehakse valikuid edasisteks õpinguteks.

PISA uuring vaatleb, kuidas on noored võimelised õpitud oskusi ja teadmisi igapäevaelus rakendama, samuti õpitut üldistama ja seostama.

PISA 2015 uuringus osales üle poole miljoni noore 72 riigist, seal hulgas kõik arenenud tööstusriigid. Seekord oli keskseks hindamisvaldkonnaks loodusteadused, millele lisaks testiti ka õpilaste matemaatilist kirjaoskust ja funktsionaalset lugemisoskust. 

Eesti osales 2015. aastal PISA uuringus neljandat korda. Testi tegi iga teine Eesti 15-aastane noor ehk 5587 õpilast 206 koolist. Eelmiste PISA uuringute tulemuste järgi olid Eesti noored Euroopa tipus ja maailma parimate seas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles