Sillamäel kaovad järjest töökohad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe.
Sillamäe. Foto: Mihkel Maripuu

Sillamäe ettevõtetes toimuvate koondamiste tõttu on linnas tööpuudus kasvanud viimaste aastate suurimale tasemele ja planeeritust väiksemate tulude tõttu pidi linnavolikogu kärpima tänavust eelarvet. 

Kui eelmise aasta oktoobri lõpu seisuga oli Sillamäel registreeritud töötuid 457, siis tänavu samal ajal juba ligemale veerandi võrra rohkem − 559, kirjutas Põhjarannik.

Sillamäe linnapea Tõnis Kalbergi sõnul planeeris linnavalitsus tänavuse eelarve tulusid alalhoidlikult, teades, et sel aastal oli oodata koondamisi, kuid tegelikkus on osutunud aga kardetust veelgi halvemaks.

Oktoobri lõpuks jäi tulumaksu laekumine plaanist maha rohkem kui 150 000 euro võrra. Et aasta viimastel kuudel  pole olulist paranemist loota, kärpis volikogu sel nädalal tulusid rohkem kui 170 000 euro võrra.

Tõnis Kalberg rääkis, et kui Eesti Energia Narva karjääri töötajate koondamisega oli linnavalitsus arvestanud, siis aasta jooksul on halbu uudiseid tulnud ka teistest linnas tegutsevatest ettevõttest.

Üks Sillamäe suuremaid ettevõtteid − metallide töötleja NPM Silmet (varasema nimega Molycorp Silmet) on Kalbergi sõnul tõmmanud kokku paarkümmend töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles