Eesti politsei lubab rahvast liikluskultuuri paranedes üllatada

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollimas liiklust ülekäiguradadel.
Politsei kontrollimas liiklust ülekäiguradadel. Foto: Jaanus Lensment

Veebirakendus Teomeeter on koostöös politsei- ja piirivalveametiga seadnud sihiks 100 000 liikluskultuuri parandavat lubadust, mille täitumisel soovib politsei Eesti rahvast tänutäheks üllatada.

Ühiskondlike probleemide lahendamiseks lihtsaid tegusid pakkuv teomeeter.ee veebirakendus on kogunud juba üle 85 000 Eesti liiklust paremaks ja hoolivamaks muutva teo, teatas Teomeeter.

Enim on Teomeetri kaudu lubatud alkoholi joonuna mitte autorooli istuda ning võtta teekonnaks varuaega, et ei peaks kiirustama. Muuhulgas saab anda lubaduse teatada ohtlikust liiklejast liiklusliinile 612 3000, teha mobiiliga rääkimiseks peatus või tänada viisakat kaasliiklejat.

«Ekspertide ja huviliste ühisel jõul välja sõelutud liiklusteod on tavalised ja tuttavad. Need teod aitavad tunduvalt vähendada närvilisust liikluses, liiklusõnnetusi ja asjatuid surmi. Iga valitud teoga lubame muuta ühe lihtsa teo enda jaoks harjumuseks ja sellega olemegi juba Eestit kriipsuvõrra hoolivamaks muutnud,» rääkis Teomeetri projektijuht Halliki Voolma.

«Soovime, et Teomeetrist innustatuna käituksid kõik Eesti inimesed liikluses kohusetundlikumalt ning näitaksid head eeskuju,» sõnas politsei- ja piirivalveameti politseikapten Sirle Loigo. «Liikluskäitumine, mis näitab teistest inimestest lugupidamist ja hoolimist, on kindlasti tunnustamist ja kiitust väärt, ning seda kavatsemegi 100 000 liikluslubaduse täitudes ühe toreda üllatuse käigus teha,» lisas ta.

Lisaks liiklusteemale saab Teomeetris peagi tegudega panustada turvalisemasse alkoholikultuuri ning järge ootavad tarbimistarkuse ja keskkonnahoiu teod. Iga teema siht on koguda 100 000 tegu ja suurim eesmärk jõuda Eesti sajandaks sünnipäevaks välja miljoni lubaduseni. Teomeeter on suur EV100 ühiskingitus, mille väärtust igaüks oma tegudega tõsta saab.

Teomeeter.ee-l on ligi 14 500 kasutajat ning varsti valmivad portaalis arendustööd.

Teomeetri loomist on toetanud Eesti Arengufond, riigikantselei, keskkonnaministeerium ja maanteeamet. Teomeeter alustas koostöös Delfi, Eesti Päevalehe ja Eesti Rahvusringhäälingu portaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles