Pärnu haiglas põles majandusruum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna öösel põles Pärnu haigla keldrikorrusel majandusruum, inimesed tulekahjus viga ei saanud, kuid mõned patsiendid paigutati suitsustest ruumidest ümber haigla teise tiiba.

Teade tulekahjust jõudis häirekeskusesse kell 1.46, kui käivitus automaatne tulekahju signalisatsioon.

Haigla turvatöötaja üritas keldrikorrusel asuvat nelja ruutmeetri suurust põlevat ruumi oma jõududega kustutada, kuid see tal ei õnnestunud. Kohale sõitnud päästjad kustutasid põlengu.

Tulekahjusuits levis väheses ulatuses seitsmenda korruseni. Suitsu oli nii vähe, et see polnud patsientidele eluohtlik.

Mõned patsiendid paigutati ümber haigla teise tiiba. Ülejäänud ruumide puhul piisas, et tuulutuseks avati aknad.

Päästjad kontrollisid kogu haigla üle ja andsid patsientide rahustamiseks olukorra kohta selgitusi.

Tulekahjustusi sai keldrikorruse majandusruum, kust tulekahju alguse sai. Tulepesade leidmiseks lammutasid päästjad ruumi lage ja seina. Keldris purunes veetoru ja ujutas osa keldrist üle.

Tulekahjule sõitis välja seitse päästeautot Pärnu, Kilingi-Nõmme ja Pärnu-Jaagupi päästekomandodest, maakonna operatiivkorrapidaja ning Lääne regiooni vastutav operatiivkorrapidaja.

Tulekahju kustutati lõplikult kella 5.23-ks. Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Pärnu haiglas toimus kriisiõppus 18. septembril 2008, kui testiti haigla töötajate valmisolekut ohuolukorras käituda ja harjutati koostööd haigla, päästjate ja politsei vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles