Aab: partei juhid peaks kõik Savisaarele pakutava hoolega läbi kaaluma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei läbiostmine Hundisilmal, Edgar Savisaare talus
Kaitsepolitsei läbiostmine Hundisilmal, Edgar Savisaare talus Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabi sõnul lisandub korruptsioonisüüdistuse saanud erakonna endisele juhile Edgar Savisaarele etteheidetavate tegude teemal pidevalt uut teavet ning temale auesimehe koha pakkumist, palga maksmist, transpordi- ja õigusabi kulude katmist peaks erakonna juhid tõsiselt kaaluma.

«Need teemad on ajas muutuvad ja uute süüdistuste valguses tuleb küsida, kas seda [auesimehe positsiooni anda, palka maksta ja arveid tasuda] tahetakse,» ütles Aab teisipäeval BNSile. «Auesimehe koha saab otsustada üldse volikogu. See on laiem koosseis, kus on kõigi piirkondade, riigikogu fraktsiooni ja erakonna juhatuse liikmed. Peabki kaaluma kõiki plusse ja miinuseid, et kas on jätkuvalt aktuaalne või ei ole enam, mina juhatuse liige pole ja jään vastuse võlgu,» märkis Aab.

«Seda peab küsima juhatuselt ja teema tõstatamine on erakonna esimehe [Jüri Ratase] asi, kuidas tema seda indikeerib. Ja aseesimeeste ning erakonna juhtkonna asi. Pall on nende käes,» lisas Aab.

Keskerakonna peasekretär tõdes, et juhatus on varem avaldanud soovi endist esimeest tema raskes olukorras kuidagi toetada. «Kuidas konkreetselt, tahaks kuulda tema enda vastuseid. Ma pole siiani saanud Savisaarega otse suhelda, aga mõned juhatuse ja üks büroo töötaja on temaga rääkinud ning ma usun, et ta selle nädala jooksul vastab midagi,» sõnas Aab.

Keskerakonna peasekretär juhtis tähelepanu spekulatsioonidele, nagu tahaks erakond Savisaarelt enne millegi maksmist või arvete tasumist mingeid lubadusi. «See ei vasta kindlasti tõele,» sõnas Aab.

«Kui saame Savisaarelt mingid vastused, siis iga konkreetse otsuse juures peame asjad juhatusega kindalasti üle vaatama ja otsustama - nii transpordi- ja õigusabikulude katmise, kui töötasu maksmise,» sõnas Aab. «Õigusabi kohta olen öelnud, et puhtrealistlikult pole meil avatud arvega võimalik maksta, et ükskõik, palju tuleb. Vaatame enda võimalusi ja uurime advokaatide käest prognoosi, et mis nad järgmisel aastal enda kulutuste suhtes näevad.»

Veel eelmisel neljapäeval, päev pärast Savisaarele süüdistuse esitamist kinnitas Aab Postimehele, et erakonna eksjuhile palga maksmise plaan on endiselt jõus, tarvis on vaid Savisaare endaga see kokku leppida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles