Sõõrumaa: mind ei ole Savisaare kriminaalasja raames kordagi vestlusele kutsutud (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Olümpiakomitee esimehe, ärimees Urmas Sõõrumaa sõnul ei ole uurimisorganid teda kordagi seoses Edgar Savisaare kriminaalasjaga vestlusele kutsunud.

«Mind ei ole vestlusele kutsutud ja ei ole ka põhjust,» ütles Sõõrumaa Postimehele. Ta lisas, et ta pole lugenud artiklit, milles on muu hulgas väljavõte Tallinna tollase linnapea Edgar Savisaare, linnavolikogu esimehe Kalev Kallo ja tollase Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali vestlusest Tallinna linnapea töökabinetis mullu veebruaris.

Mehed mainivad vestluses ka Urmas Sõõrumaa annetust Keskerakonnale, samas ei anna jutuajamine mingi alust arvata, nagu oleks ta kuidagi mingite kahtlaste tehingutega seotud.

«Ma olen tänase kirjutise pealkirju vaadanud, aga kogu see soust on minu jaoks selline pläma, et ma ei kavatsegi seda lugeda. Olen sellel arvamusel, et las kohut mõistavad selleks pädevad organid, mitte ajalehed. Mina sellise inimeste lollitamisega kaasa ei lähe,» ütles Sõõrumaa.

Ta lisas, et on terve elu toetanud erakondi avalikult. «Eestis on parteisid toetatud küllaltki vähe, aga mujal maailmas võivad toetused ulatuda sadade miljoniteni. Vaadake USA valimisi, kui palju seal toetust anti. Kas iga sellise toetuse põhjal saab kohe arendada mingi korruptsioonikahtluse?» küsis Sõõrumaa.

Urmas Sõõrumaa toetas viimati Keskerakonda eelmise aasta esimeses ja teises kvartalis, annetades mõlemal korral 25 000 eurot.

Sõõrumaa on varem selgitanud, et ta teeb erakondadele annetusi eelkõige isiklikku läbisaamist arvestades, kuid maailma parandamise ideaali tal enam ei ole.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles