Lihtne juustukook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne juustukook
Lihtne juustukook Foto: Jaan Heinmaa

Põhjaks:
200 g kaeraküpsiseid, šokolaadiküpsiseid vm
6 sl sulatatud võid

Täiteks:
400–450 g toatemperatuuril maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
2 suuremat või 3 väiksemat muna
2 tl vanillisuhkrut või 2 tl vanilliekstrakti
(Soovi korral võid koogi sisse lisada 1 tl jahvatatud kohvi või 50 g peeneks hakitud lagritsat või 50 g hakitud šokolaadi.)

Katteks:
250 g toatemperatuuril hapukoort
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või ekstrakti
Kaunistamiseks lagritsakomme, õhukesi šokolaadiruute või trühvleid, kohviube ja kakaopulbrit.
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised ning mikserda sisse või. Suru purujas mass 22 cm läbimõõduga ümmargusse või 20 cm küljepikkusega ruudukujulisse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Küpseta u 10 minutit ja jahuta siis.
Täidiseks mikserda toasooja toorjuustu, vanillisuhkrut ning suhkrut u 2 minuti jagu. Lisa ükshaaval munad (ning soovi korral valitud lisandid) ja mikserda vaid nii palju, et mass jälle ühtlaseks saab. Vala täidis põhjale ja küpseta 20–25 minutit. Kook on pealt veel võbelev, kuid jahtudes taheneb. Kui kook on 5 minutit jahtunud, vala sellele omavahel segatud katteained. Küpseta veel 10 minutit. Enne serveerimist jahuta toatemperatuuril ning vähemalt 4 tundi külmikus. Kaunista valitud lisanditega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles