Fotod: Märjamaal sai liiklusõnnetuses viga politseinik (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päeval põrkasid Märjamaal kokku veoauto ja politseibuss, õnnetuses sai viga politseinik.

Esialgsetel andmetel põrkas Tallinnast Pärnu poole liikunud veok, mida juhtis 60-aastane mees, kokku Pärnust Tallinna suunas liikunud politseibussiga. Politseisõiduk oli viimane saateauto rahaveo kolonnis.

Hetkel teadaolevalt oli vahetult enne õnnetust veoki ees pidurdanud sõiduauto. Veokijuht kaotas järskpidurduse tõttu juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku politseisõidukiga. Õnnetuse hetkel teostasid kolonnis liikunud politseisõidukid alarmsõitu, operatiivsõidukitel olid sisse lülitatud vilkurid.

Politseisõidukit juhtinud politseiametnik viidi tervisekontrolliks haiglasse, kus tema vigastused on selgitamisel, ent hetkel teadaolevalt ei ole need eluohtlikud.

Õnnetus juhtus Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 63. kilomeetril. Õnnetuspaigas on teekate kuiv ning piirkiirus 90 km/h.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põdra sõnul on kõik õnnetuse asjaolud selgitamisel.

«Turvaline liiklemine algab ennekõike tähelepanelikkusest, mis aitab ootamatutele olukordadele kiirelt reageerida ning sellele vastavalt käituda. Sama oluline on pikivahe hoidmine, seda eriti maanteel, kus suure kiiruse tõttu on peatumisteekond oluliselt pikem. Hetkel arvame, et veokijuht ei hoidnud piisavat pikivahet ning ei saanud tema ees pidurdanud sõiduauto järel pidama, mistõttu põrkas kokku vastutulnud politseisõidukiga,» sõnas Põder.

Kolonn jätkas teekonda lõpuni ning rahaveos toimetati sihtkohta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles