Ruhnu vallavanemat süüdi ei mõistetud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter. Foto: Lauri Kulpsoo

Andmekaitse inspektsioon lõpetas riikliku järelevalvemenetluse Ruhnu vallavanema Aare Sünteri suhtes, keda kahtlustati maksukohuslaste registris sisalduvate isikuandmete väärkasutamises.


Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Urmas Kukk teatas Ruhnu vallavanemale saadetud kirjas, et kuna registriandmete töötlemine toimus vastavalt maksukorralduse seadusele ja eesmärgipäraselt, siis puudub vajadus ettekirjutuse andmiseks ning haldusmenetlus tuleb lugeda lõppenuks, kirjutab Oma Saar.

Järelevalvemenetlus algatati selle aasta algul maksu- ja tolliameti jaanuaris esitatud teatise alusel, milles väljendati kahtlust, et Aare Sünteri poolt 2007. aasta oktoobris tehtud päringud ei ole teostatud tulenevalt tööalasest vajadusest.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter kinnitas aasta algul, et mingit andmete väärkasutust Ruhnu vallavalitsuses ei toimunud.

«Kasutasin seda andmebaasi sügise algupoole kahe-kolme päeva jooksul, et hankida infot sotsiaaltoetusi saavate isikute kohta. Kuna süsteem oli uus ja me pole seda varem kasutanud, siis esimese korraga ei osanud ma inimese kohta kõiki andmeid välja otsida ja tegin mitu päringut,» selgitas Sünter toona

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles