Mihkelson: USA toetus Balti riikidele on püsiv (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: postimees.ru

Ameerika Ühendriigid toetavad jätkuvalt Eesti ja Baltimaade julgeolekut, kinnitasid USA-s Washingtonis visiidil viibivatele Eesti väliskomisjoni juhtidele USA senati juhid.

«Võin kõigile rahustuseks öelda, et see kohtumine, mis meil just lõppes senati kõige mõjukamate poliitikutega, seal kõik ütlesid kui ühest suust, et toetus Balti riikidele on püsiv,» kinnitas Washingtonis visiidil viibiv parlamendi väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, vahendas ERRi uudisteportaal.

Väliskomisjoni esimees kinnitas, et ta sai pigem signaale, et Ühendriigid peaksid oma kohalolekut Balti riikides suurendama.

Eesti seisukohast on olulisim roll USA kaitse- ja välisministritel. Mihkelsoni kinnitusel on äsja tulevase presidendi Donald Trumpi administratsiooni kaitseministriks valitud James Mattisel meie seisukohast julgustav vaade välispoliitikale.

«Eesti-Läti-Leedu võiksid olla väga rahul julgeoleku tagamisel,» sedastas Mihkelson senati liikmetelt kuuldut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles