Reitingud: suur avalik tähelepanu tõstis Keskerakonna toetust (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kontor Rakveres. Foto on illustratiivne!
Keskerakonna kontor Rakveres. Foto on illustratiivne! Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Suur avalik tähelepanu tõstis detsembri alguses Keskerakonna toetuse aasta kõrgeimale tasemele, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Samal ajal langes toetus EKREle ja Vabaerakonnale aasta madalaimale tasemele ning rekordkõrgele kerkis poliitilise eelistuseta vastajate osakaal.

Küsitlusest ilmneb, et valdavalt negatiivne, kuid siiski suur avalik tähelepanu on Keskerakonna toetajaid mobiliseerinud. Keskerakond on erakondade toetuse pingerea kindel liider 32 protsendiga, olles kasvatanud oma poolehoidu eelmise kuuga võrreldes veel kolme protsendipunkti võrra, oktoobriga võrreldes kuue protsendipunkti võrra.

Kui Reformierakonna toetus novembris pärast Taavi Rõivase valitsuse lagunemist järsult langes, siis nüüd on langus peatunud ning Reformierakonda toetab jätkuvalt 20 protsenti valimiseelistust väljendanud kodanikest (novembris oli toetus 21 protsenti).

Reformierakonnale järgneb 15-protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kelle toetus kasvas kuu varasemaga võrreldes kahe protsendipunkti võrra.

Neljandal-viiendal positsioonil on võrdse kaheksaprotsendise toetusega IRL ja EKRE.

Reitingud
Reitingud Foto: ERR
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles