Reps: Keskerakond ei julge lepet Ühtse Venemaaga tühistada (24)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Vastne haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Sille Annuk / Postimees

Keskerakonna aseesimees, haridusminister Mailis Reps ütles ETV saates «Kahekõne», et koostöölepe Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga on venekeelse elanikkonna jaoks märgilise tähendusega ja erakond ei julge seda tühistada.

«Täpselt sama palju kui ta on märgiline ja negatiivne täna väga paljudele televaatajatele, on ta väga märgiline vene elanikkonnale, see on psühholoogiline, seal ei ole vaja mingit tõestust, kas see töötab või ei tööta, on see sõprus või ei ole,» ütles Reps saates.

«Ja kahjuks meil oli sel hetkel üsna tõsine diskussioon erakonnas ja me jäime häältega üsna pooleks,» lisas Reps. «Oli inimesi, kes ütlesid, et teeme siin vahe sisse, oli inimesi, kes ütlesid, et ei tee ja lõpuks jäi peale ratsionaalne otsus, et me ei julge täna peatada seda sellisel tasandil, et me volikogus hääletaksime nn lepingu lõpetamise, vaid ütlesime kõik üheskoos, et niikaua kuni Venemaa rikub rahvusvahelist õigust, on ta sahtlis.»

Reps selgitas, et see dokument ei ole tööle hakanud. «Seal pidid olema vahetused komisjonide tasandil, pidid olema terved töörühmad, kes tööle hakkavad,» sõnas ta.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles