Tulevik on veebipõhine nõustamisteenus

, SA Innove haridustugiteenuste agentuuri juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Tõnissaar

Digi- ja infoturbeevangelist Peeter Marvet leiab, et arvutimaailm on juba muutnud tänaseid noori niivõrd, et nendega tuleb tööelust rääkida hoopiski teistmoodi kui inimestega veel põlvkond tagasi. 

Infotehnoloogia kiire areng muudab järjest enam seda, kuidas me töötame ja elame. Tehnoloogia asendab lihtsamaid töid ning selletõttu osa töökohti kaob või muutub kardinaalselt. Suur osa sotsiaalsest suhtlemisest, kauplemisest, mängimisest toimub mitte enam päriselus, vaid virtuaalselt – võrgus. Selles kiiresti muutuvas maailmas tuleb meil ajaga kaasas käia ja leida võimalused, et ka tõmbekeskustest kaugel asuvad lapsed ja noored saaksid spetsialistidelt vajaminevat abi. 

Rajaleidja võrgustik seisab nii tööandja kui ka teenusepakkujana põnevate väljakutsete ees. Meie vedada on oma valdkonna arengud ning püüame leida uusi lahendusi olukorras, kus spetsialiste napib. Rajaleidja võrgustiku spetsialistide seas on erakordselt palju oma valdkonna parimaid tegijaid. Just praegu oleme töötamas veebipõhise nõustamisteenuse arenduse kallal ning loodame, et selle kaudu jõuame iga abivajajani sõltumata sellest, kus asub meie spetsialist ja kus asub teenuse tarbija. 

Jaapanis ja Prantsusmaal on loodud sotsiaalsed robotid Pepper ja Buddy, kes püüavad olla inimestele sõbra eest. Miks ei võiks esimesed autonoomsed tugispetsialistid olla Jüri ja Mari. Olgu nad siis robotite või virtuaalsete tegelastena, kuid ma loodan, et nad hakkavad töötama Rajaleidja võrgustikus ning et vajaminev abi ei jääks vaid tõmbekeskuste privileegiks. 

Foto: logo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles