Ilves: Eesti areng Põhjala suunas pole omaette eesmärk olnud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves ütles Kuku raadio saates «Nädala tegija», et Eesti areng Põhjamaade suunas pole teadlik eesmärk olnud.

«Meil ei ole mingi sihikindlalt plaanipärane lähenemine Põhjalale. Lihtsalt kukub nii välja, et need omadused, mis on Eestil, sarnanevad aina rohkem omadustega, mida me assotsieerime Rootsi, Taani ja Soomega,» ütles Ilves.

«Olgu see läbipaistvus, madal korruptsioon vähemalt riigi tasandil, suur tähelepanu infotehnoloogiale või üldine hoiak, et välispoliitikat on eetiline dimensioon,» loetles president.

Ta jätkas, et Eesti on teinud otsuseid ikkagi oma huvidest lähtudes, muutudes seeläbi üha sarnasemaks Põhjalaga. «Meie huvid, käitumine ja see, kuidas me paistame väljastpoolt, sarneneb üha enam Põhjamaadega,» leidis ta.

«See, et me sarnaneme aina rohkem nende naabritega, on meie enda käitumise tulemus, mitte me ei ole seda võtnud eesmärgiks,» rõhutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles