Riik loob eesistumise ajaks digitaalse linnagiidi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinn (foto on illustratiivne).
Tallinna kesklinn (foto on illustratiivne). Foto: Peeter Langovits

Riik loob Eesti Euroopa Liidu (EL) eesistumise ajaks kaardirakendusel põhineva digigiidi, mis võimaldab Eestit külastaval inimesel tutvuda nutiseadme vahendusel Eesti kultuuri, ajaloo ja vaatamisväärsustega.

Eesistumine annab suurepärase võimaluse tutvustada Eesti kultuuri, ajalugu ning vaatamisväärsusi nii eesistumise raames Eestisse tulevatele külalistele kui ka Eestit külastavatele inimestele laiemalt, selgub hanketeatest.

Eesti tutvustamise üheks vahendiks saab olema kaardirakendusel põhinev digigiid, mis hõlmab endas erinevaid temaatilisi andmekihte ja mis võimaldab kasutajal tutvuda erinevate linnapildis leiduvate huvipunktide ning nendega seotud taustainformatsiooni või lugudega.

Digigiidi sisu tootmine ja koondamine toimub koostöös erinevate partnerorganisatsioonide, erialaliitude ning kodanikualgatustega.

Digigiid peab olema kasutatav enamlevinud nutiseadmetes ja ekraanisuurustes, lisaks peab see olema liidestatav eesistumise delegaatidele suunatud infokeskkonnaga. Digigiid peab võimaldama kasutaja asukohatuvastust ning võimaldama kasutajal vaadata nii teksti, pilti, heli kui ka videot.

Rakendus peab avalikuks kasutamiseks valmis olema 15. juunil 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles