Fotod: Leigrit võib nüüd mõnda aega Tallinna Vanasadamas näha (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parvlaev Leiger jõudis täna öösel Tallinna Vanasadamasse, kuhu see jääb vähemalt 20. detsembrini.

Eile õhtul Rohuküla sadamast Tallinna poole liikuma hakanud laev jõudis Vanasadamasse öösel kella 3.20 paiku. Seal paigaldatakse laevale erinevaid seadmeid (köök, kauplus, wifi), täiendatakse infograafikat, toimuvad õppused ja läbitakse veeteedeameti ja teiste ametkondade kontrollid. Ka saab paika igasugune multimeedia.

Kui nendega ühele poole saadakse, leiab 19. detsembril Tallinna Vanasadamas aset laeva ristimine. Seejärel ei tohiks enam kaua minna, kui laev Rohuküla-Heltermaa liinile jõuab. TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar usub, et laev jõuab liinile kas 20. või 21. detsember. «Eks nüüd iga päev on oluline selles osas, mis saama hakkab,» tõdes ta eile ajakirjanikele laeva näidates.

TS Laevade pressiesindaja ütles täna hommikul Postimehele, et laev lahkub Tallinnast ajavahemikus 20.-22. detsember. «Täpne aeg selgub hiljem, kui vajalikud ettevalmistused on läbi viidud,» lisas ta.

Loe, kuidas möödus Leigeri esimene päev Eestis, siit: Galerii ja video: milline näeb Leiger välja seestpoolt?

TS Laevad võttis Türgi laevatehaselt Sefine Leigri ametlikult vastu 4. novembri õhtul ja järgmisel päeval ehk 5. novembril asus laev juba Türgist Eesti poole teele. 10. detsembri esimesel tunnil jõudis Hiiumaa ja mandri vahel sõitma hakkav laev ilutulestiku saatel Kuivastu sadamasse. Laupäeval olid Heltermaa ja Rohuküla sadamates Leigrit tervitamas sajad inimesed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles