Hodorkovski Putinist: ma ei oleks Baltikumi osas täiesti rahulik, kui jätkub NATO ja ELi nõrgenemine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidendi Vladimir Putini suurim kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski Tallinnas.
Venemaa presidendi Vladimir Putini suurim kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski Tallinnas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Venemaa opositsiooni üks eredamaid tähti, Suurbritannias elav Mihhail Hodorkovski nentis intervjuus ETV-le Eesti julgeolekust rääkides, et Putin ei lähe NATOga vastuollu niikaua, kui see tõepoolest toob kaasa konflikti NATOga.

Küsimusele, kas Baltimaid võib tabada Krimmi ja Donbassi saatus, vastas Hodorkovski:

«Saate ju väga hästi aru, et Krimm, Krimmi maa äravõtmine oli lihtsalt ettekääne ja õigustus peatamaks Putini populaarsusreitingu languse peatamiseks. Seda ei tehtud Venemaa huvides, seda tehti Putini kui inimese huvides, kes püüdis hoida võimu. Kas ta mingil hetkel püüab taas kasutada sellist ühiskonnas hüsteeriat üles kütvat mehhanismi selleks, et hoida üleval oma langevat populaarsust ja mis maani tal on seda vaja, see on ettearvamatu. Ma ei oleks Baltimaade osas 100-protsendiliselt rahulik, eriti, kui jätkub Euroopa Liidu ja NATO nõrgestamine. Putin pole enesetapja ja kindasti ta ei lähe konflikti NATO-ga niikaua, kui ta saab aru, et sellisel juhul see konflikt leiab tõesti aset.»

Täielikku intervjuud saab lugeda ERRi uudisteportaalist või kuulata ERRi videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles