Baarikaklus ja tunnistajate ähvardamine viisid vangi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pubist lahkuvate noorte sünnipäevaliste suust kostnud repliik arenes massikakluseks, mis viis trellide taha Tallinna ühe vägivaldseima pätijõugu liidri.


Septembri lõpus langetatud kohtuotsuse järgi peab kuritegelikus maailmas Jokkeri hüüdnimega tuntud mees veetma vangis neli kuud. Lisaks peab mees järgmised kaks aastat käituma seaduse silmis laitmatult, sest vastasel korral ootab teda poolteist aastat vanglat.


Varem avaliku korra raske rikkumise eest rahalise karistuse saanud mehe jaoks muutus olukord tõsiseks mullu veebruaris, kui ta nõudis ühelt võlgnikult vägivalla ähvardusel nelja miljoni krooni suuruse võla kiiret tasumist.


Kuna raha ei laekunud ja võlgnik välismaale põgenes, võttis mees ette mehe vanemad, kellel ähvardas Tallinnas viimaste kodumaja ees toimunud kohtumisel murda luud ja kondid, kui nende poeg välja ei ilmu.


Peksti valimatult


Võlgnik ilmus küll välja, kuid teatas toimuvast keskkriminaalpolitseile, kes Jokkeri vahistas. Vahi all veetis ta paraku vaid ligi kuu, sest kohus määras talle 217 000 krooni suuruse kautsjoni, mille mees kiirelt tasus.


Vabaduses sattus Jokker koos kaaslastega aga peagi massikaklusesse. Mullu 17. novembri öösel Tallinnas, pubi Seiklusjutte Maalt ja Merelt parklas tegi üks grupi liige autoga ohtliku sõidumanöövri.


Rullnoklikule käitumisele juhtis tähelepanu pubist sünnipäeva tähistamiselt lahkunud 18–20-aastaste noorte seltskonna liige, küsides valjult, kes küll sellisele ARKis juhiloa andis. Puhkenud sõnavahetus arenes kiirelt massikakluseks, kus Jokker koos kolme kaaslasega kaht sõnakamat noormeest käte ja jalgadega valimatult peksid.


Oma osa said ka kaks sünnipäevaseltskonda kuulunud noorukit ja kaks neiut, kes kaklejaid lahutada üritasid. «Näkku ja pähe löödi ka seltskonnaga kaasas olnud tüdrukuid, selles osas vahet ei tehtud,» ütles riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.
Kakluse tagajärjel murti kannatanutel mõned hambad, ninaluu ja tekitati palju muid väiksemaid vigastusi. Kuna aeg oli hiline ja kannatanud alkoholijoobe tõttu üksikasju hästi ei mäletanud, kulus politseil Jokkeri jõugu süü tõendamiseks mitu kuud.


Kaaslastele leebem karistus


Jokker sattus uuesti vahi alla hoopis seetõttu, et ta tänavu suvel ähvardas Haabneeme rannas tapmisega ja lõi kahel korral pähe oma kauaaegse suurvõlgniku venda, kes oli selle kriminaalasja tunnistaja. Sellest piisas, et mees uuesti vahistada ja tema makstud kautsjon riigi tuludesse arvata.


Mehe kaaskohtualuseid, kes osalesid pubis puhkenud massikakluses, karistas kohus leebemalt. Varem kohtulikult karistatud mehele määras kohus aastase tingimisi vangistuse ja varem karistamata kaasosalistele 17 300-kroonise rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles