Kuressaare gümnaasiumi lapsevanemad soovivad koolikiusamise tõttu kooli turvamehi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivägivald.
Koolivägivald. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare gümnaasiumi lapsevanemad soovivad, et koolikiusamise tõttu taastataks koolis turvameeste süsteem, kirjutab Saarte Hääl.

«Koolikiusamine eksisteerib, oleks mõttetu seda eitada,» sõnas kooli hoolekogu juht Maris Rebel. Tema sõnul pole aga kindlasti tegu eriolukorraga.

Hoolekogu viimasel istungil tuli koolikiusamise teema siiski eraldi päevakorrapunktina arutusele. Peamiselt väljendub kiusamine selles, et vanemate klasside õpilased käituvad kiuslikult endast noorematega.

Rebeli sõnul ei tulnud teema üles mitte niipalju kiusamise vaatevinklist, kui hoopiski kooli tugikeskuse töö ja teenuste aruteluna. Tugikeskus on saanud Rebeli sõnul palju head tähelepanu.

Tugikeskuse juhi Piret Tenno sõnul koolikiusamise probleemi eitada ei saa. «Kool on suur ja lapsi on palju, mis teeb kiusamise kiusajaile lihtsamaks,» nentis Tenno. «Usun, et Kuressaare gümnaasium ei ole ainus kool, kus selline teema päevakorral on.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles