Lang: ketramisbisnis on Eesti pinnal jäädavalt läbi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuamet..
Tööturuamet.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänases «Foorumi» saates leidis Rein Lang, et 2000 kudujaga suurettevõtete aeg on Eestis läbi ning ettevõtjad peaksid hoopis tegelema millegagi, millega oleks meie riigis kasumlik tegeleda.


Langi arvates ei tasu Eestis enam Krenholmi taolisi suuri firmasid töös hoida, sest selle pealt kasumi teenimine on võimatu ning lisab ka, et Narva kangrud oleks tulnud juba ammuilma ümberõppele saata. « Agooniat on võimalik pikendada, aga mitte mingil juhul ära jätta,» kommenteeris Lang.

Harri Tali loodab, et neljapäeval riigikogus lugemisele minev töölepingu seadus muutub veel paremaks, sest vastupidisel juhul on kaardimajake laiali ja kokkulepet enam ei ole

Teravaks arutluspunktiks sai, mida ikkagi tähendab paindlik tööturg. Langi arvates tähendab paindlik tööturg seda, et tööleping räägitakse poolte vahel läbi ning parimal juhul ka lepitakse kokku, mismoodi toimub selle lõpetamine. Jaak Aabi arvates aga on tööturg paindlik ka siis, kui töösuhet saab kiiresti ja lihtsalt alustada.

Harri Tali lisas, et tööturu paindlikkus seisneb ka selles, kui töötaja suudab töö kaotades endale ka uue töö leida.

Saates mainiti ka, et Eestis on töötajate ümberõpetamise tase väga nigel. Tihti see üldse puudub. Kahjuks puudub ka töötute või peatselt töö kaotavate inimeste tormiline soov ümber õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles