Ratas kohtus lõpuks Savisaarega, kes loobus invabussist ja autojuhist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna esimehe Jüri Ratasega kohtunud erakonna endine esimees Edgar Savisaar loobus partei pakutud invatõstukiga bussist ja autojuhist, kuid läbirääkimised talle pakutava palga ja õigusabi kulude tasumise üle alles käivad.

«Nii palju võin öelda, et ta loobus autost ja autojuhist täielikult ja lõplikult,» ütles erakonna peasekretär Jaak Aab täna BNSile. Aabi sõnul on Keskerakonna ja Savisaare suhtluses toimunud areng, sest erakonna juhatuse liikmed on Savisaarega kohtunud.

«Jüri Ratas ja Edgar Savisaar tõepoolest kohtusid pühapäeval Tallinnas ning arutasid erakonna küsimusi,» kinnitas peaministri büroo juhataja Tanel Kiik BNSile. Täpsustavatele küsimustele kohtumise sisu kohta jättis Kiik vastamata.

Jaak Aab tõdes, et lõplikku selgust pole Keskerakonna poolt Savisaarele pakutavate hüvede osas siiani. «Nüüd on vähemalt kohtutud, siiani polnud sedagi. Läbirääkimised on pooleli ja kohtutakse uuesti, kui ei teki uusi takistusi,» sõnas Aab. Ta nentis, et läbirääkimisi raskendab Savisaare komme jätta otsestele ja selgetele küsimustele vastamata.

BNSi küsimusele, kas juba üle kuu kestva Savisaare tagaotsimise peale pole tekkinud tahtmist tema abistamisest loobuda, vastas Aab, et ta «ei arva päris nii». «Edgari näol on tegemist mitte kõige paremas tervislikus seisus oleva inimesega. Kes teda aitab? Kes teda üleüldse aitab, ma ei näe kedagi. Arvan, et peaksime vähemalt üritama teada saada, mida ta vajab ning jõu ja võimaluste piires tahaks aidata,» sõnas ta.

Savisaar on saanud korruptsioonisüüdistuse. Samas on Keskerakonna juhatus otsustanud talle palka maksta, kuid see tuleb ametlikult vormistada. Samuti on Keskerakond nõus tasuma osaliselt Savisaare õigusabikulusid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles