ERR.ee: Herman Simmi pangakontode arestimine põhjustas segaduse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseministeerium

Riigireetmises kahtlustatud Herman Simmi pangakonto, millele laekub tema pension, vabastati aresti alt; kuigi Simmi kaitsja teatas juba esmaspäeval pangakontode arestide vaidlustamisest, polnud kolmapäeva õhtuks riigiprokuratuurile laekunud selle kohta teadet.

Eile hommikust alates saab Simm jälle kasutada just seda kontot, millele laekub tänaseni tema Eesti riigile osutatud teenete eest määratud riigipension, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pank avas nii tema kui ka tema abikaasa Heete Simmi pensioni- ja pangakontod juhtivprokurör Lavly Lepa esmaspäeval allkirjastatud määruse alusel ja seda põhjusel, et just nende kontode puhul ollakse kindlad, et raha pole saadud kuritegelikul teel.

Kõik ülejäänud Simmide kontod jäid endiselt aresti alla. Seda aga, et arestid on kaitsja Owe Ladva poolt kohtus vaidlustatud, luges prokuratuur lehest, kuna ühtegi ametlikku teadet neile selle kohta polnud täna õhtuks saabunud.

Herman Simmi kaitsja Owe Ladva ütles, et ta pole tõepoolest koopiat määruskaebusest prokuratuuri saatnud, kuigi pani originaalid siiski esmaspäeval tähitult posti ja saatis kohtu poole teele. Siiski ei ole tähtsad paberid kadunud - Harju maakohus sai need täna kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles