Parlamenti ootab maksumuudatuste ja eelarve vastuvõtmiseks rida erakorralisi istungeid (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Erik Prozes

Riigikogu alustab homme pärastlõunal uue koalitsiooni kiiruga kokku pandud maksupaketi arutelu, mis opositsiooni vastuseisu tõttu kestab tõenäoliselt terve öö; et maksumuudatused ning ka tuleva aasta riigieelarve saaks vastu võetud, kutsutakse kokku erakorralised istungid.

Parlament jätkab maksumuudatuste eelnõu teist lugemist, mis nädala eest katkestati, homme kell 14 algaval istungil. Kuna opositsioon on esitanud eelnõule üle 150 muudatuse, mida on võimalik lasta suures saalis kuni 10-minutilisi vaheaegu võttes läbi hääletada, valmistuvad riigikogu liikmed selleks, et eelnõu arutelu kestab neljapäeva hommikuni, võimalik, et kauemgi. Neljapäevane täiskogu istung, mis on ühtlasi viimane korraline istung sel aastal, lõpeb hiljemalt kell 14.

Rahanduskomisjoni keskerakondlasest esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul taotlevad koalitsioonifraktsioonid seetõttu erakorraliste istungjärkude kokkukutsumist nii reedeks kui ka laupäevaks.

Mõlemad, nii reedel kui vajadusel laupäeval kell 10 algavad istungjärgud on mõeldud selleks, et lõpuni arutada kõik riigikogu selle nädala päevakorras olevad eelnõud: kui maksumuudatuste teine lugemine kord lõpeb, on kolmapäevases päevakorras veel kahe eelnõu esimene lugemine, neljapäevase istungi päevakorras aga kolme seaduse vastuvõtmine ja ühe eelnõu esimese lugemise arutelu.

Seejärel, kui selle nädala päevakorras olevad eelnõud on läbi arutatud, peaks parlament uuesti kogunema esmaspäeval-teisipäeval, et muu hulgas nii maksumuudatused kui ka tuleva aasta riigieelarve seadus vastu võtta.

Täna mõlemat eelnõu arutanud rahanduskomisjon toetas muu hulgas fraktsioonide ettepanekuid regionaalsete investeeringute ehk niinimetatud katuseraha jagamiseks. Komisjoni esimehe sõnul saavad kõik opositsioonierakonnad ehk nii Reformierakond, Vabaerakond kui Konservatiivne Rahvaerakond tuleva aasta riigieelarves investeeringuteks 300 000 eurot.

Koalitsiooniparteidest on Keskerakond taotlenud katuserahadeks 1 120 000, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 1 050 000 ning Isamaa ja Res Publica Liit 1 040 000 eurot. Stalnuhhini sõnul said sellistes suurusjärkudes muudatused täna ka komisjoni toetuse. Eelarvemuudatuste arutamist jätkab komisjon siiski veel ka neljapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles