Lambakasvatajad kardavad hulkuva koerakarja rünnakute kordumist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud aasta augustis Saaremaal Kaarma vallas Tahula, Mõisaküla ja Pihtla kandis hulkunud koerte osas, kes murdsid kümneid lambaid, pole kohalike elanike sõnul senimaani selgust majas – politseilt infot saadud ei ole ja hirm, et koerakari võib mingil hetkel taas platsis olla, püsib.

Kohalik külamees, kelle lammas samuti hulkumas olnud koerte ohvriks langeks, rääkis, et politsei pole oma uurimise tulemusi avaldanud ja küsimise peale öeldakse, et sellist infot ei saagi avaldada, kirjutas Saarte Hääl.

Politsei kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kristi Kais ütles Saarte Häälele, et läinud aastal alustati Kuressaare politseijaoskonnas kolme menetlust juhtumite osas, kus koerad olid lambaid rünnanud ja praegusel hetkel need menetlused veel kestavad.

«Politsei on menetluse käigus leidnud Kaarma ja Pihtla vallast mitmeid kirjeldustele vastavaid koeri ning neid fotografeerinud, kuid neis ei ole ära tuntud lambaid rünnanud koeri,» selgitas Kais. Samas lisas ta, et politsei on samal teemal vestelnud ka kohalike jahiseltside liikmetega ning nende sõnul liiguvad Pihtla ja Kaarma vallas ringi omaniketa koerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles